Как да проверите дали вашата септична яма е пълна

Как да проверите дали вашата септична яма е пълна? Професионалистите могат да проверят дали даден резервоар е пълен. Направи си сам и собствениците на жилища трябва вместо това да търсят знаци. Вместо да махнете капачката на потенциално опасен резервоар, потърсете тези признаци за пълна септична яма.

1. Бавни дренажи

Септичната яма и нейните полета за излугване са краят на линията за дренажната система на дома. Когато този резервоар се напълни и не може да работи ефективно, това може да доведе до забавяне на канализацията в дома. Водата от душа може да започне да се натрупва, тоалетните може да се напълнят, преди в крайна сметка да спаднат, а съдомиялните машини може да не се изпразнят напълно.

Тези проблеми със септичната яма може да са признаци на запушване на тръбата, но също така може да са признак, че резервоарът се пълни.

2. Ужасна миризма в двора

Повечето хора може да се досетят за това, но септичните ями имат лека миризма. И ако резервоарът се пълни, той няма да може да побере течностите и газовете, които произвеждат тези миризми. В крайна сметка дворът може да започне да мирише доста ужасно.

3. Гъста, буйна трева

Течността, която прелива през втората камера и излиза в полетата за излугване, е по същество течен тор. Съдържа минерали и хранителни вещества, които растенията могат да използват, за да растат силни и буйни. И ако тази течност се просмуква и излиза от пълен резервоар, тревата и дори цветята в района всъщност могат да станат доста здрави и красиви. Гъста, зелена трева и дори концентрация на глухарчета или други цветя и плевели може да са индикация за спукана септична яма.

4. Локва вода в двора

Когато този резервоар е пълен, но хората продължават да пускат водата в тоалетните, да пускат мивки и да пълнят душове, водата няма къде да отиде. Често ще се разлее направо в двора и ако нивото на водата е високо или дворът не се оттича добре, това може да доведе до локви в двора. Тази вода може да е бистра, докато достигне повърхността на почвата, но това е септичен отток. Как да проверите дали вашата септична яма е пълна?

5. Увеличаване на мухите и мушиците

Увеличаването на активността на насекоми, като мухи или мушици, може да е знак, че нещо се е объркало със септичната яма. Дренажните мухи снасят яйца във влажна, органична материя, което е точно това, което септичната яма може да предложи. Мушиците снасят яйцата си в стояща вода, което може да е резултат от запушена или пълна септична яма.

6. Звуци на клокочене в тръбите

При идеални условия отпадъците ще изтичат в канализацията почти безшумно. Но когато резервоарът е запушен, въздухът се улавя пред отпадъците и се „оригва“, докато отпадъците пътуват по тръбите. Тези оригвания звучат като проблеми със септична яма, както и с тоалетни.

7. Връщане в дома

Един от най-лошите индикатори за пълен резервоар е дренажът, който се връща в дома. Това може да се случи по много причини, включително запушени или пълни септични ями, и обикновено се случва на долния етаж на дома. Тъй като септичната яма не може да се оттича, отпадъците, измити от горните етажи, следват пътя на най-малкото съпротивление, което може да бъде душ, мивка, тоалетна или дори подов канал.

Оценете ни!
[Общо: 0 Оценка: 0]